Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Nechce se ohřát

Nechce se ohřát 31. říj 2018 00:37 #189073

• Trane
  • Avatar uživatele Trane Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj chlapci, mám problém, auto se mi nechce ohřát na 90 stupnu. A kdyz uz se ohreje tal to nevydrzi porad ta teplota pada a kolisa...webasto funguje, neslo ale zprovoznil jsem ho. Funguje perfektne ale proste porad se to nechce ohrat, nevite co s tim? Diky moc

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Nechce se ohřát 31. říj 2018 19:26 #189082

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 20
Pokud se nechce ohřát a není to problém čidla, bude problém nejspíš v termostatu. Zkusil bych ošahat chladič během ohřívání, neměl by být teplý natož horký. Bacha budík u T5 faceliftu (BiTDI) ukazuje 90°C, ale přes Torgue má voda jen 75°C.
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

Nechce se ohřát 31. říj 2018 20:34 #189085

• Trane
  • Avatar uživatele Trane Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám 2.5 Tdi 128 kw, zkusim to osahat a vymenit termostat a uvidime :)

Nechce se ohřát 20. úno 2023 22:57 #208437

• alvr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mam T5.1 plus vymenik topeni vzadu. Motor CAAB 2.0 75kw. Taky mam problem s tim ze se motor nechce zahrat a i z mirneho kopce nebo na volnobeh teplota pada z 90 i na 70. Testovano pri venk teplote cca 5-10C a s vypnutym topenim kabiny.. Webasto prihrevem vypnuty. Termostat novy vymdneny a zadna zmena.
Je to normalnu u T5.1?? Kde se to teplo tak ztraci? Z jinych aut tento problem neznam. Muze byt jeste nekde jinde problem, krome termostatu? Nema nekdo schema celeho okruhu chlazeni?
Diky!

Nechce se ohřát 24. úno 2023 11:41 #208444

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 171
Moderni motory malo topi, to je proste fakt, chl. soustava v Tcku je velka, trva dlouho nez se skutecne ohreje, teplomer na budikach je spis priblizny Nevim co znamena "Webasto prihrevem vypnuty." ale normalne by se mel prihrev samovolne spoustet po startu studeneho motoru a dohrejvat okruh. Otazkou je co si tam dal za termostat (od ruznych vyrobcu maji ruzne charakteristiky i spinaci teploty), pokud by to delolo i po plnem zahrati motoru tak ten termostat nefunguje jak ma... druha vec - zkus zimni zavetrovani chladice.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Nechce se ohřát 24. úno 2023 12:18 #208447

• alvr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Webasto prihrev se automaticky spousti, pokud je teplota 5C a nizsi. Takze v mem testovacim pripade s venkovni teplotou cca kolem 7-8C byl prihrev vypnuty.
Hlavni termostat, ktery reguluje prutok pres chladic je nivy original, takze predpokladam, ze je v poradku. Ano, teplota otevirani termostatu muze byt u ruznych rozdilna, ale pohybuje se napr cca od 85 do 92C.
Pokud je aktualni teplota vody napr 80C, tak termostat musi byt zavreny a neotevirat okruh pres chladic a na volnobeh nebo z kopce by nemela teplota klesat.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.152 sekund

Login