Zdravím kolegy, řešil jsem deaktivaci na T6 měsíc. Nakonec jsem potupně požádal značkový servis o vypnutí.
Vyzkoušel jsem tři diagnostiky ( supervag, vagkom, bosch) najdál jsem se dostal s vagcomem který přímo nabízí deaktivaci ABS- ASR. to však funguje do rychlosti asi 30 km/hod a samo se znovu aktivuje. Další možnost kterou diagnostika nabízí je degradace ASR u speciálních vozidel, ale vyžaduje bezpečnostní pin pro přístup.
Tak, že jediný možný postup trvalé deaktivace ASR je požádat značkový servis, ten u mě vyčetl ř.j. ABS a nafotil auto. Žádost se posílá na import. Pak podepsat prohlášení v češtině a němčině, že jsi si vědom bezpečnostního rizika které nastane po deaktivaci ASR a pak už jen počkat asi 10 dnů než pošlou z importu nový program který nahrajou do ř.j. ABS. Samozřejmě něco zaplatit.
Já jsem to potřeboval proto, že jsem z T6 krátký valník dělal odtahovku. S autem prostě nešlo objet kruhák aby se nektivovalo ASR.
Spouštění způsobuje prodloužení rozvoru který ABS vyhodnotilo jako nebezpečí smyku a spouštělo ASR.
Na ebay .de jsem objevil za 160 EUR že někdo prodával tlačítko ASR OFF s kabelem a návodem pro T6. Možná by to byla cesta pro osobní verze T6 kdy si chceš jen občas vypomoct.
To jsou moje poznatky. Ještě se podívám jak překodovali ABS, každopádně toto je cesta trvalého vypnutí. Jarda