Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 14. zář 2019 08:39 #194349

• Aldaliny
  • Avatar uživatele Aldaliny Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ten kdo si kupuje T6 podle mého názoru, který jsem získal po 2 letech provozování musí být tak trochu magor :-) Ono to je super velká kára relativně pohodlná, ale potkat dneska experta Pepu z autosalonu na primě tak nevím jestli bych ho tou karou nepřejel ...
Podvozek...Mám ten "stavitelny" jenže tuhost tlumičů je jen na zadní nápravě. A tak se vám od přední nápravy sem tam ozve rána jakoby kov na kov... Jizdně však na kvalitní vozovce a vzhledem k vozu velmi dobrý...Takové půl metru vysoké uježděné písečné duny spolu s 4x4 zvládne auto jako malinu i bez uzávěrky...
4 motion ....no podle mě nakonec zbytečné.kdyby nebylo tak prostě někam nejedu...Na druhou stranu vám 4x4 pomůže i v zatáčce...
DSG funguje výborně :-)
Adaptivní template je taky super...
Led světla také fajn...
Bufik super
Všechno v elektrice včetně dveří paráda
Jenže všechy tyhle fajn vychytavky mají 2 negativa. Tou první je hmotnost. Celé plné vybavené auto váží 2,2 tuny a tím se zhoršují jízdní vlastnosti a také spotřeba. Když jezdíte jako člověk tak je spotřeba 10 l když naložíte auto lidmi a kufry a vyrazíte na dovču tak 11,5 když po okresních silnicích jedete jako drak tak klidně 13...když jsem zkusil jednu nádrž vyprazdnit eko jízdou tak jsem na 78 litrů ujel 860 km a myslím že jsem nejel rychleji než 80 spíše se držel 70 km/h takže reálná spotřeba 9l byť počítadlo ukazovalo spotřebu po každé jízdě kolem 7l... Spořílek to tedy není ale 200 koní zase fakt jede asi jako normální oktavka...a přitom sedíte v malém autobuse s aerodinamikou cihly...
Druhý neduh všech těch vychytavek je že se prostě kazí a budou se kazit...což bych tak nějak snesl ,ale když máte na výměnu oleje čekat dva dny ,na výměnu jakési hadicky totéž a dveře vám neopravi ani za ty dva dny tak si říkám co jsem si to vlastně za těch 1,7 mil. Koupil...servis prostě časová katastrofa...
Ještě bych zmínil lak. Před tím jsem měl ford s-max a nadával jsem že je lak měkký a lehce se poškrábe. Tady je tvrdý a rovnou se sloupne...
Interiér? No veliký...variabilni...ale....
U řidiče:
Máte zapnutý adaptivní tempomat ale ani jednu nohu si nenatahnete...
Na knoflík k zrcadlum (zrcátka to fakt nejsou) nedosáhnete z polohy z které řidíte...1,5 l lahev vlastně nikam nedáte...jako date do dveří když jsou otevřené ale nevytahnete když sedíte v uzavřeném autě...
Variabilita? Pokud jste silný chlap tak ok. Útlá žena bude mít co dělat popojet s trojlavicí... Útlá žena nevytáhne z vozu ani jednosedadlo...mám s tím co dělat já a nosit cca 50-70 kg dal než 10 metrů je o plotynky...sklopit sedadla lze. Ale co polozite na zadní stranu kožených sedaček??? Které jsou cca 40 cm nad podlahou??? Jo a vyndat trojlavici je hračka...potřebujete jen 2-3 chlapy...myslím že ta váží cca 150 kg spíš 170...
Celkově interiér nic moc...až tedy na ten prostor... a sedadla, ty musím pochválit co se sezeni týče jsou ok...
Asistenti všeho druhu jsou v dnešním provoze super jen někdy jsou rychlejší a někdy pomalejší než řidič. Ale musím zmínit že když byli 2x rychlejší než já tak zachranily asi můj holý život...minimálně havarii...
Ještě jsem zapomněl na ten pojizdny stolecek...tak ten mi leží někde ve skladě :-) úplně na kokot...zabírá jen místo...
Když to celé shrnu do jedné věty tak je auto příjemné jen kdyby tolik nežralo a tak se nesralo...respektive pochopím že se něco pokazí, ale servis vw je velmi slabý.
Poděkovali: Kobra11

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 14. zář 2019 20:12 #194354

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 210
Asi neni moc co dodat, mam stejne vyhrady, prijde mi nepochopitelne, ze to do VW nikdy nedoslo, ja bych k tomu pridal treba jeste nemoznost stahovat okynka na posuvnych dverich, to umi kazdy osobak.... uvidime u ID BUZZ jestli se pouci, K servisu bych snad poznamenal jen to, ze je to strasne moc o lidech v konkretnim servisu a jejich "pretizeni". Otazka je co jineho by si clovek mohl poridi aby mel 6+ plnohodnotnych mist na pudorysu superbu. V poslednich letech se objevila akorat svata trojice od PSA Traveller/Spacetourer/Proace ale je to +- to same, i kdyz dve vyhody to ma - je to o pul tuny lehci a ma to normalne tezka sedadla (coz asi souvisi s tou hmotnosti). Ovsem taky znacne omezenejsi variabilitu vybavy, ale i tam se ekosystem rozrusta.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 15. zář 2019 12:25 #194360

• mourek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 21
Na jaře kamarád prodal T6 4motion DSG 110 kW, změnil na Mercedes V 140 kW, automat, čtyřkolka.
  • výkon 140 kW proti 110 kW obrovská změna, jede to o hodně líp,
  • kola 19" komfort výborný (na T6 jsou 18" tvrdé, co jsem občas slyšel),
  • podvozek o hodně lepší (rány od předku se nevyskytují),
  • interiér zpracování lepší, ale taky to není dokonalé,
  • spotřeba nižší než u T6 s výrazně vyšším výkonem a živostí,
  • v interiéru chybí vychytávky typu šuplíčky, sedačky nejsou snadno otočné,
  • ze zadních sedaček nelze udělat sklopením postel
Cena je samozřejmě vyšší ...
Na mě PSA trojice je taková mrňavá, to spíš Custom od Fordu. Šuplíčky a vysokou variabilitu (posun a otočení) sedaček má holt jen multivan. Pravda trojlavice v multivana nejde, kvůli váze, běžně vyndat.
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 15. zář 2019 19:21 #194368

• eviz
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 45
2.5 roku T6 a když koukám okolo sebe tak bych rozhodně neměnil, stejně jako před tím 8 let T5.V autě i dost nocí prospáno po kempech a vše ok. Na servis nadávat rozhodně nemohu vždy k mé plné spokojenosti. B)
Pavel

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 15. říj 2019 23:05 #194838

Ani já bych neměnil. Výhrady nějaký mám, ale když v něm jedu, cítím se fakt dobře. Spotřeba s HL okolo 8,5 litru mi přijde cajk

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 16. říj 2019 11:02 #194842

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Taky mohu prispet..
140 tis najeto r.v. 2016 bi-turbo 2.0 DSG
Byla provedena vymena turba vymena spojky a par drobnosti kolem. cena kolem 150tis
Podvozek Seikel je skoro na prd, protoze narazniky se rozstipou i o prašan.
Jinak pohodlna kara to jo. Jen zere a prehriva se olej.

DINS.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 16. říj 2019 23:51 #194856

• Petr55
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Přidávám se, po roce ježdění s T6 HL převládá spokojenost. Samozřejmě že auto má svý mouchy, ale nic extra dramatickýho a za kvalitu servisu nemůže. Jedinej opravdovej konkurent je podle mě pouze véčko a to si v rámci užitnosti/kvality/komfortu/ceny s téčkem nijak nezadá. Jo a útlá žena má kouzlit u plotny a ne stěhovat z auta sedačky, nepřeháněj to s tou emancipací chlape :woohoo:

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 28. lis 2019 13:10 #195431

Hoši já jsem v pohodě , mám najeto 96,000 a zatím pouze oleje + důležité úpravy z mojí strany. Mám 110kw dsg motion a žere jako ta kráva pod 10 se nedostanu. Jinak moje verze je prapodivná má švihadla a nemá ani teplotu vody :D Jak sem koupil tak to mám ...byl to dovoz z D
Přílohy:

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 28. lis 2019 13:54 #195433

• helmet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Multivan T6 HL 4motion 150 kW DSG, vyrobeno 2016, najeto 115.000 km. Spotřeba 8,45 l/100km
Během provozu jsem řešil tyto vynucené návštěvy servisů: výměna pravého předního tlumiče (vytekl), výměna haldex spojky (byla nefunkční), výměna sacího potrubí (v zimně zamrzlo čidlo tlaku vzduchu a v nových verzích je sání řešeno jinak), nyní se chystám na výměnu EGR ventilu (svítí kontrolka a čekám na volný termín v servisu).
Dále jsem vyměnil obložení zadních čepů přední nápravy - je tam verze z Transporteru a od nápravy již nejdou žádné zvuky.
T6 MULTIVAN HL 4motion 150kW DSG
Poděkovali: Kobra11, Pepe_232

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 03. pro 2019 14:40 #195491

• Jarda
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Mám už 4 roky Multivan T6 /150 kW DSG, jen předokolka, spotřeba paliva je hodně závislá na rychlosti a délce jízdy.
Mimo dálnici dokáže jet svižně kolem 7,5 L, cesta do 100km rychlostí 130 - 140 po dálnici je 9,5L. Ale 1000 km podobně svižně je průměr 8 L.
Z výbavy určitě jsou skvělá LED světla. Od té doby se mi zdá, že nic nesvítí. Trošku mi zatrnulo když kolem 80 000km začel žrát olej, ale to vyřešila změna použitého motorového oleje. Nyní mám 100 000km a asi bych neměnil. Jiné značky jsou o vkusu a fandovství.
Jezdím s Téčkem 20 let, měl jsem T4 2,4d a 2,5 TDI/75 pak T5/2,5 /96 kW, pak T5/ 2,0 TDI/103 Kw odtahovku T5 s 2,5 TDI/128kW
a ted mám odtahovku T6 110 kW a Multivana T6/150kW. S každým autem jsem najel víc jak 200 000km a jen jednou jsem nedojel domů.
Za mě jen Transporter, Caravella, Multivan.
Poděkovali: Kobra11, VWLuky

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 07. led 2020 17:29 #195909

No já tedy po necelých 2 letech provozu momentálně řeším oba vyteklé přední tlumiče u stavitelného podvozku..při nájezdu cca 31tisíc km, mi to přijde dost brzy.. Oproti T5 mám podstatně menší spotřebu a to o cca 2L.
Jen k Tobě uváděných přednostech Mercedesu- zpracování kabiny lepší? ve předu nižná, ti je o vkusu, ale když jsem vlezl dozadu, chtělo se mi zvracet, vše vypadalo jako v autě před 20lety, nekryté úchyty sedaček, pásů, plasty kolem sklápěčů sedaček... vypadalo to strašně, ještě hůř než u Transportéru
VW T6 Beervan HL 2,0 TDI 4MOT 150kw DSG objednáno- prý už vyrobeno dodáno se zpožděním pouhých 3měsíců
VW T5 Juiceivan 2.0 BiTDi 132kw,DSG, 4motion prodán
Citröen C4 Grand Picaoso EXC 2.0 BHDi automat

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 08. led 2020 21:22 #195939

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114

Aldaliny napsal: Variabilita? Pokud jste silný chlap tak ok. Útlá žena bude mít co dělat popojet s trojlavicí... Útlá žena nevytáhne z vozu ani jednosedadlo...mám s tím co dělat já a nosit cca 50-70 kg dal než 10 metrů je o plotynky...sklopit sedadla lze. Ale co polozite na zadní stranu kožených sedaček??? Které jsou cca 40 cm nad podlahou??? Jo a vyndat trojlavici je hračka...potřebujete jen 2-3 chlapy...myslím že ta váží cca 150 kg spíš 170...

Jen pro upřesnění,aby nevznikali fámy a pak mi v telefonu někdo nelíčil,jak četl na TC fóru apod....
Trojlavice váží 90kg (do/za auta jsem dával sám viz.foto)
,jedna otočná sedačka 45kg. Když člověk chce-musí a přemýšlí, není to takový opruz,jak je výše popsané. Nejsem žádný Rambo,ale otočnou sedačku jsem schopen vyndat i s dětskou sedačkou v izofixu ;) tak se toho nebojte...

VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/
Přílohy:

Naposledy změněno: od dusanhaya.

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 09. led 2020 07:21 #195949

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Jenomže, podle fotky ty nejsi paní a ani pán,ale malá dívčina, která to s úsměvem naloží jako prd. :) :) :)
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 09. led 2020 10:42 #195951

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 210
Tojo a jeste na to ma vozik z hobbymarketu :).

Jinak ja jednosedacku vazil T5 v kuzi a vyslo mi 42kg. I tak je to opruz. Zajimalo by me jake jsou vahy v T6, prislo mi ze trojlavice je tam lehci, ale mohlo se mi to jen zdat.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Zkušenosti po 2 letech. T6 2.0BiTdi 4motion dsg 09. led 2020 17:51 #195959

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 114

Vendys napsal: Jenomže, podle fotky ty nejsi paní a ani pán,ale malá dívčina, která to s úsměvem naloží jako prd. :) :) :)

Omlouvám se,to jsem nezmínil/a :P :lol:
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

Vygenerováno za 0.247 sekund

Login