Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Priblizeni volantu k telu

Priblizeni volantu k telu 09. bře 2021 22:14 #201471

• Ladisv6
  • Avatar uživatele Ladisv6 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
Potreboval bych v Multivanu T6 vice priblizit volant k telu. I kdyz je vytazeny nejvice, porad mam hodne natazene ruce. Merim skoro 2 metry a mam asi dlouhe nohy a kratke ruce :-) lze to resit nejakou nabou - mezikusem pod volant? Dekuji za tipy

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Priblizeni volantu k telu 10. bře 2021 13:59 #201478

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 225
Nejsem na to odbornik, ale dost pochybuju ze bude existovat jakykoli nastavec, ktery by vyrobce schvalil. Ja nejsem zadny obr, ale kdyz jsem na zkousku sedel v T6, mel jsem uplne stejny pocit umocneny jeste volatem se zmensenym prumerem. Zkus se zeptat ve VW, jestli treba nedelaji jiny volat nebo tak neco.. to bych si jeste umel predstavit.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Priblizeni volantu k telu 13. bře 2021 14:55 #201546

• Ladisv6
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
origo nástávec asi nebude, ale zkoušel jsem zjistit, zda to někdo neřešil už svépomocí... ze starýho volantu by mohla jít použít ta kovová dosedací ploška - a třeba mít ty plošky dvě a něším je vypodložit a svařit.
to už by fungovalo jako prodloužení. ze spodu by to mělo jednu origo plochu z volantu a shora tu druhou, na kterou se nasazuje přímo už volant. co...? dá se to pochopit? :-)

Priblizeni volantu k telu 13. bře 2021 16:35 #201549

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Moc jsem to nepochopil, volantova tyc ma vmitrni zavit a vnejsi tisicihran, na nej se nasazuje volant a utahne se matici s vnejsim zavitem.Pod volatem je sberny krouzek pro prenos signalu z volantu. Ja tam zadny prostor kam by se dalo neco vlozit nevidim. Navic tam je airbag, ten je spocitanej ze musi byt nejak daleko. aby ti neprostrelll bricho.. volat si mohl clovek upravovat naposled u aut vyrobenych v 90 letech, od te doby je volant hotovy orloj..
Poděkovali: Ladisv6

Priblizeni volantu k telu 14. bře 2021 01:21 #201564

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Nevím jak ti pomoci, ale nestačilo by naklonit víc opěrák? Jestli si přešel z osobáku na dodávku, tak si třeba zvyklý v tom moc ležet? A nebo máš fakt krátký ruce, ale to si musel mít problémy ve všech autech?
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

TCCT - Transporterclub Caravan Team
A-team (Almara team)

Priblizeni volantu k telu 14. bře 2021 21:21 #201586

• Ladisv6
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jo jo, podobny pocit jsem mel ve vsech autech, ale u osobaku jsem mel nohy vzdy vic natazene protoze byl prostor vedle predniho kola. T-cka maji ten prostor kratsi a konci nad kolem. Abych nesedel jako na zidli, musim posunout sedacku dozadu a to mi uz nestaci ruce :-) teda staci ale mam je natazene a to neni prijemne - pokud nedrzim volant dole s lokty na podruckach :-) za volantem nelezim, udrzuju sklon cca 100 stupnu max. Zapesti by melo byt na horni hrane volantu, ale ja tam mam dlan :-)

Covex - dekuji za objasneni prichyceni volantu. V tom pripade by asi nemusel nyt problem nechat vysoustruzit "prodlouzeni" volantove tyce, na ktere potom pridelat volant. Myslim treba o 5 cm max

Priblizeni volantu k telu 15. bře 2021 08:59 #201593

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Ja ti fakt nechci tvrdit, ze to nejde ale ta predstava je podle me nerealna. Nevim jak ti to lip vysvetlit - pod volanem je konektor, pridelany na pouzdru volantove tyce, do nej se zasouva modul pacek s konektorem pro sberny krouzek, do nej se zasouva sberny krouzek, na nem je konektor ktery jde do volantu. Vsechno to presne pasuje a zadna moznost to prodlouzit tam neni. Prikladam jeste foto..
Přílohy:

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.130 sekund

Login