Dobrý den,
už nějakou dobu zvažuju koupi nějaké T6.1 (Caravelle, Multivan). Už nějakou dobu procházím zdejší fórum a pročítám zkušenosti zdejších členů, ale pořád se
nějak nemůžu rozhodnout a mulťáky se mezitím stávají pomalu nesehnatelnými. Žádné Tčko jsem nikdy neměl, ale hlavně s transporterem jsem přicházel
běžně do styku (hlavně T4 a T5) a zkušenosti byly vždy dobré.
Nicméně chci to pro osobní potřebu, takže koukám spíš po Caravelle nebo Mulťáku, i když mě trochu děsí jejich ceny. Mam nějaký problémy se zdravím, takže
potřebuju vyšší auto, kde se dá nějak normálně sedět. Líbilo by se mi, kdyby s autem šlo občas zajet i někam do terénu, ale předpokládám, že hlavní využití bude pro silnici na trasy cca 10-60 km.
Hodně mě láká kombinace 110 kW, 44motion a manuál, což je v Čechách téměř nesehantelná konfigurace a vzhledem k tomu, že Mulťa už objednat nejde, tak by
to musela být Caravella. Nebo hledat něco v Německu, kde pár těch aut je?
Chtěl bych se Vás zkušenějších tedy zeptat, máte někdo zkušenosti s kombinací 110 kW, 4motion a manuál? Je tam nějaký předpoklad, že to trochu vydrží, nebo je
líp koukat po nějaký jiný verzi? Jde mi o nějaký poměr cena a spolehlivost. A má při hlavním využití na nějaký kratší trasy smysl uvažovat o příplatkové položce
manuální spuštění regenerace DPF, nebo to jde v případě potřeby řešit i nějak přes diagnostiku? Je to zas 14 (resp skoro 30 tisíc navíc, vzhledem k tomu, že to chce
navíc ještě rozhraní pro připojení úpravců IS2.
A věc druhá, je lepší hledat tady u nás, nebo je možné shánět i v Německu něco nového nebo zánovního. Vím, že u nás je standartně 4 letá záruka, u sousedů jen
2 roky. Ale cenově to tam vychází o něco líp a hlavně zmíněná kombinace MUltivan, 110kW, 4motion, manuál se tam občas nějaká objeví. U nás jsem jí ještě neviděl.
Má to tam nějaké úskalí, nebo když by se jednalo o autorizovaného prodejce VW a bylo to nové nebo zánovní auto, je to tam bez problémů? Nemáte s tím někdo
zkušenosti?
Prozatím přemýšlím, že v autě by asi byly dobré LED světla, Climatronic, výškově nastavitelné vyhřívané přední sedačky, vyhřívání čelního skla, ochranná lišta
vzadu na nárazníku proti odření, tažné zařízení, zatmavené skla vzadu, 80 l nádrž, tempomat, parkpilot vpředu a vzadu, couvací kamera, multifunkční volant,
úchytky na Asloupcích, výše zmíněná manuální regenerace DPF...přemýšlím o servodovírání dveří a kdo ví na co jsem zapomněl. A už se to cenově dostává
úplně jinam

. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Zapomněl jsem na něco, nebo je tam něco zbytečného?
Předem moc děkuju za Vaše zkušenosti, rady, názory, doporučení... Případně nějaké doporučení, kde by se dalo něco za trochu rozumnou cenu sehnat?
Sám už v tom trochu tápu.