Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Transporterclub pro Terezku

Téma: Fotogalerie Terezky

Fotogalerie Terezky 20. led 2017 22:07 #173195

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Jejda jejda, proč takovéto dohady o něčem, co je tak těžké a citlivé?
Votavovým se snaží náš Club pomáhat už několik let, a tak nevidím důvod, proč nepomáhat i nadále. Rozhodně raději pošlu nějaký ten peníz na Terezku, kterou zná osobně mnohý z nás z Transporter srazu, než na nějaký anonymní účet v televizi nebo na poště. Nerad dávám peníze tam, kde nevím jak a na co skončí. U Terezky je to jiné, Votavovi s námi komunikují, vidíme na fotkách jak bylo využito finančních prostředků a na co, i to jak to Terce prospívá.
Došlo tady z mého pohledu k naprosto zbytečnému nedorozumění a jitření emocí..................

A když už jsme u tohoto tématu, rád bych se vyjádřil k jedné věci, které mě vždy pobouří - a sice když vidím nějakou reportáž, jak náš stát s velikými náklady přivezl někoho z třetích zemí k nám na bezplatnou a odbornou operaci, rekonvalescenci apod. Nic proti tomu, pomáhat těm, pro něž je tato péče nedostupná - ALE - neměli bychom nejdříve začít s touto pomocí státu u svých občanů, pomoci nejdříve svým dětem a až následně těm dalším? Hne mi vždy žlučí, když vidím reportáž o nákladné operaci včetně letecké dopravy kohosi odkudsi, a pak sleduji na téže televizi zoufalé snahy českých maminek a tatínků o sehnání finančních prostředků na pomoc vlastnímu dítěti.
Myslím si, že stát je něco jako velká rodina, která by se měla v první řadě postarat o své členy, a až bude postaráno, pak teprve nabízet pomoc dál..............
Ale to jsem odbočil, jen jsem chtěl zveřejnit svůj názor, pohled na věc, napsat co mě na této problematice trápí a vadí mi.

Nicméně se domnívám, že Votavovým náš Club pomůže, jak bude umět.
Nemám pravdu?
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od lada t5.

Re:Fotogalerie Terezky 21. led 2017 13:13 #173201

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Lado castecne mi mluvis z duse ale asi ne tak jak si uplne myslis v necem s tebou naprosto souhlasim a v necem zase ne

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Fotogalerie Terezky 21. led 2017 18:26 #173202

Rebelante, nevím co jsi psal ve svých příspěvcích jelikož jsi se vymazal dříve než jsem je stihl přečíst.
Chci jen podotknout, že tohle je docela zvláštní přístup.
Pokud něco někde komentuji stojím si za svým a tudíž nemusím nic mazat. Neříkám, že si za svými slovy nestojíš to ne,
ale pro příště tě chci požádat, abys nemazal nic co uveřejníš. ( TO PLATÍ PRO VŠECHNY)
Poděkovali: ABART

Fotogalerie Terezky 22. led 2017 16:56 #173218

Ahoj všem, mám pár dlouhých slov, co bych tady chtěla napsat.

Láďa má pravdu, že je to citlivé téma, ale i tak si myslím, že paní Votavová ocení když se tu budou psát názory otevřeně. Neví co tu psal rebelant, to jsem si bohužel nestihla přečíst, ale myslím, že to je už jedno.

1. Z doslechu ( a proto nebudu soudit co je a není pravda) vím, že se řešilo proč pomáhat Votavovým, když máme v klubu stejně potřebné a jak se k tomu Votavovi dostali atd.. Nikdo se neuražte, ale je tu spousta lidí co přišli později do klubu a tak prostě neznají souvislosti a tak si pak něco po různu domýšlí a z takových šeptand pak vznikají zbytečné fámy a pomluvy. Takže pro všechny kdo neznají začátek: Bylo to zcela jednoduché pomáhali jsme dětským domovům a vešlo to v niveč, tak se pár v té době nejaktivnějších klubáků včetně s vedením domluvilo, že zkusíme někoho najít a ano byla jsem to já kdo to měl na starost. Znala jsem velmi dobře stránku Dobrý skutek a měla s ní velmi dobré zkušenosti a proto jsem tam v té době pročetla všechny příběhy a zcela náhodně jsem vybrala Votavovi. Když to všichni co do toho byli zaangažovaní schválili, započali jsme komunikaci s paní Votavou, kterou jsem nikdy před tím neviděla a její rodinu neznala!!! A proto, že paní Votavová byla velice komunikativní a dodržela všechny podmínky, které členové klubu měli rozběhla se akce pomáhání Terezce. A paní Votavová jak vidím podmínky dodržuje dodnes, přiznám se to tu moc nečtu, protože stačí když požádáte Lenku o přátelství na FB které vám jistě ráda potvrdí a máte tak dennodenní přehled o tom co se s Terkou děje. Takže to není žádný protekční kamarád nikoho z klubu!!

2. Trochu odbočím k tomu co psal Láďa o státu, ano je to velice smutné, ale bohužel stát se nepostará o nikoho z nás ať už jsme postižení nebo ne, politici se starají jen sami o sebe a vlastně když si každý z nás přizná pravdu tak to tak děláme všichni, protože nás prostě doba k tomuto jednání takto nutí. Je to velice smutné, že lidé s nemocnými dětmi musejí žádat o pomoc jinde než u státních organizacích, ale vinu na tom tak trochu nesou opět všichni lidé, kteří žijí v ČR. Protože i když se vozíčkáři a prostě všichni nějak postižení vzbouří, proti některým zákonům tak co naplat, jejich prostě pořád málo na to aby něco zmohli, to by se za ně museli postavit všichni a vyjít s tím do ulic, tím myslím všichni zdraví Češi protože těch je daleko víc a pak by se možná něco dělo, ale proč by to dělali, jde to mimo ně jich se to přece netýká.... a tak je to v našem státě se vším, bohužel...

3. Pokud jsem z drbů dobře postřehla, kdysi dávno se někde řešila ostrá debata proč pomáhat Terezce když Rebelant má stejně potřebnou holčičku a je přece z klubu. Je mi jasné, že tohle tu nikdo slyšet nechce je lepší to rozebírat jinde někde za zády, ale proč? Když je to tak citlivé téma.... Lidi prosím, paní Votavová je normální ženská a tohle zcela určitě plně chápe, není potřeba to tutlat a něco šprechtit za zády dělá to pak právě zbytečně zlou krev. Navíc pokud vím jí Rebelant i volal a měli na toto téma jistý hovor, který ale mi nemůžeme posoudit protože by to bylo opět paní Votavová řekla, Rebelant řekl... a pravdy bychom se stejně nedobrali a opět by vznikly dvě bojovné strany. Není tohle trochu zbytečné? Vždyť je zcela jednoduché řešení ke spokojenosti všem.

První řešení:
4. Paní Votavové jsem řekla, že pokud bude sbírku na částku kterou potřebuje opět přes nějakou nadaci a pošle odkaz Ondrovi, ten ho umístní zcela určitě a rád někde na klubu a na klubovém FB a kdo bude chtít pomůže, mezi lidi klubu se to dostane a věřím, že se opět najde spousta těch co Terezku rádi podpoří, podle mě je to nejjednodušší řešení. Ondra psal o hlavní srazu a tombole, ale nevím kdy bude paní Votavová muset doplatit fakturu, ale myslím že někdy v černu by asi bylo už pozdě, proto tato varianta je jednoduší si myslím. Navíc všichni vidí na co se vybírá a organizace to zaštítí takže nikdo nebude moci říkat nějaké nesmysly a domýšlet si na co by případně peníze byli. I když se vybírali peníze pro Terezku na transparentní účet, vždy to šlo přes darovací smlouvu s neziskovkou, tím je zkrátka zajištěna jakási jistota, že peníze nebudou zneužity a je to tak v pořádku.

Druhé řešení:
5. Pokud Rebelant potřebuje pro dcerku nějakou pomoc, taky na nějaký přístroj či rehabilitaci nebo cokoliv jiného, není opět nic jednoduššího udělat přesně to co paní Votavová, zajistit si fond u nějaké organizace, kde bude celý příběh, bude tam napsáno na co peníze půjdou atd.. zkrátka jako jsme to dělali u Terezky a Ondra opět zcela určitě a rád odkaz zveřejní jak na klubu tak na FB klubu a najdou se lidé co jim rádi pomůžou.

Nebylo by to vše takto daleko jednodušší, než nějaké brojení proti tomu komu pomáhat a komu ne a proč pomáhat a proč ne? Vždyť Votavovi nemůžou za to, že nemají VW a nejsou v klubu tak proč to takto třídit.
TADY PŘECE NEJDE O TO KDO JE VÍC NEBO MÍŇ POTŘEBNÝ, KDO JE V KLUBU ČI NIKOLIV, KDO JAKÝM ZPŮSOBEM PENÍZE NA POMOC ZÍSKÁVÁ, ALE JDE TO O PROSTOU A JEDNODUCHOU ZÁLEŽITOST, udělat dobrou věc od srdce protože prostě chci a není mi nic lhostejné.

Já sama osobně nevyhledávám lidi, kteří by potřebovali pomoc a tak to je určitě u spousty z nás, sem tam pomůžu nějakému útulku, ale ve chvíli kdy na mě někde vyskočí něco takového a navíc zde mám 100% jistotu, že ta pomoc půjde tam kam opravdu má tak neváhám a pomůžu, pošlu co můžu i kdyby to mělo mělo být pár korun, někdo prostě může dát víc někdo míň na tom nic špatného není nejde o částku, ale o to že se spojí co nejvíce lidí a pak je z toho nádherný výsledek, který pomůže.

Vím, že tohle sem moc nepatří, ale jako příklad pro ty co si řeknou, že sami mají málo a nemůžou nic dát, tak my s myšákem třeba posílám teď každý měsíc 20,- kč do akce dvacka za dvacku na zvířátka a víte co, každý měsíc se tak po těch dvacetikorunách pro útulek vybere okolo 25 tisíc korun, takže i ta dvaceti koruna, kterou si myslím oželíme fakt opravdu všichni, může neuvěřitelně pomoct !

Tak snad jsme se nikoho ničím nedotkla, ale myslím že nejlepší je tuto záležitost vyřešit otevřeně, protože paní Votavová z toho byla opravdu špatná a to mě fakt mrzí, protože ona sami mi kdysi na FB psala, že je jí jasné, že jí klub asi nebude podporovat do nekonečna, ale že i tak zůstane v jejím srdci, za to co už lidi z něho pro Terku udělali a já jejím slovům věřím.

Helena
Poděkovali: lada t5, Votavovi

Fotogalerie Terezky 22. led 2017 17:21 #173220

• Votavovi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Život je krásný - přes všechny strasti :-)
  • Obdržená poděkování 69
Děkuju za tyhle slova
Terezka :-)

Fotogalerie Terezky 23. led 2017 10:27 #173242

• Sindeon VW
  • Administrator
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 995
Už jsem to udělal jednou a udělám to podruhé, protože jsem i ty vymazané příspěvky četl takřka v reálném čase. Opravdu, prosím, nedělejme tady z ničeho zbytečnou aféru, protože ona tu není. Je trochu škoda, že se Rebelant rozhodl ty příspěvky vymazat, to vždycky způsobí zbytečné šumy, ale tu možnost má každý a opravdu v nich šlo pouze o popisování jiného přístupu ke stejnému problému. Alespoň tak jsem to viděl já a proto jsem do běhu ani nijak neměl zapotřebí zasahovat. Z mého pohledu se spíš v danou chvíli nepotkali shodné myšlenky zúčastněných stran a trochu tu vzniklo nějaké napětí. Jak jen můžu ze svého vzdáleného pohledu, protože jsem nikdy nic podobného řešit nemusel, chápu obě strany a přístupy obou a rozhodně si nemyslím, že je na místě jednoho či druhého jakkoliv soudit ani předjímat, co ten či onen chce nebo nechce.

Opakovat se budu ještě jednou a to, když se vrátím ke svému prvnímu příspěvku, který jsem tu před pár dny psal a psal to tu snad i Láďa a Myšanda - pomoc je tu na místě a já v tom rozhodně nebudu představovat překážku. Vždycky to bude ale o lidech a jejich ochotě tu reálnou pomoc vykonat. Nevzniká tu nikomu žádná povinnost pomáhat (především ne proto, že by byl členem nějakého clubu), ale postarám se o to, aby případná žádost o pomoc byla vidět a byla dostatečně osvětlena a všem srozumitelná.

Vím, že tu byli a jsou mnozí, kteří do pomoci konkrétně Terezce vložili svůj čas i svoje peníze, svoji energii. Vymýšlely a uskutečnily se díky tomu dobré věci. Chci o tomto citlivém tématu smýšlet tedy takto a vidět ho takovýma očima, protože pak si myslím, že má smysl se tím vůbec zabývat. Někdo to dělal pro radost, někdo z důvodu sebeuplatnění a jiný zase z čiré solidarity a chuti pomoci. Pokud se to zvrhne v nějaké pomlouvání, drbání, převracení a domýšlení se, je to celé úplně k ničemu a špatné světlo to vrhá na všechny a nepomůže se nikomu.
Clubový asistent

Clubový web: http://www.transporterclub.cz
Clubový mail: club@transporterclub.cz
Clubová kancelář: Po - Pá 09:00 - 15:00

Staňte se prémiovým členem Transporterclubu
Poděkovali: lada t5, eviz, Rebelant, Wesni

Re:Fotogalerie Terezky 23. led 2017 21:08 #173264

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Mysando nechtel sem do teto debaty vubec aktivneji vstupovat ale musim protoze tema komu pomahat a komu ne se tu jiz resilo a nikdo nikdy nerek nepomahat a kdysi se zde Vilda ptal zda by nekdo nemel doma pro Marketku anatomickou sedacku do auta a ctyrbodovej bezpecnostni pas a kdyz sem videl to mnozstvi odpovedi tak mi z toho bylo opravdu smutno preber si to jak chces a narovinu rikam ze za sebe uplne nesouhlasim s politikou klubu a myslete si o mne co chcete

Fotogalerie Terezky 23. led 2017 21:44 #173266

Barakusi cituji: narovinu rikam ze za sebe uplne nesouhlasim s politikou klubu a myslete si o mne co chcete.
Nemusíš s politikou klubu souhlasit, nejsi členem klubu jen fóra, ale to sem nepatří :-D
Tím to se omlouvám za to, že tahle moje reakce sem nepatří.
Myšák.
PS: ukončeme tuto debatu jelikož už bylo napsáno dost k tématu.

Re:Fotogalerie Terezky 23. led 2017 21:52 #173267

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
A proc myslis ze nejsem clenem klubu co?

Fotogalerie Terezky 23. led 2017 22:00 #173269

• eviz
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 45
Ježiš lidičky neblbněte, kdo je kdo není a tak dál. Myslím si, že Barakus je vždy k dohodě a k pomoci jak ostatní a tahat tady jestli má zaplaceno či ne je už vážně někde jindy. Kdo prostě chce tak pomůže, kdo ne má třeba opravdu své důvody. :)
Pavel
Poděkovali: barakus

Fotogalerie Terezky 23. led 2017 22:12 #173270

Vážně moc prosím tohle sem opravdu nepatří, je vlákno pro Terezku :(
Dám poslední odpověď Barakusovi v této diskuzi a pak se k tomu tady v tomto vláknu rozhodně už nehodlám vyjadřovat.

Pomoc Terce s nějakou politikou klubu nemá nic společného a pokud to někdo nechápe o co tu jde nevím co víc říct.

A k tomu co jsi Barakusi psal asi o Rebelantovi (neznám jeho jméno). Je to tak: vidíš, že by tady přispívali do příspěvku kopce lidí? já ne. Je to prosté není to jak dřív, díky jiným aplikacím se lidé na debaty scházejí jinde, na foru se zdrží asi jen ti co něco hledají, takže mě nepřekvapuje, pokud byla malá odezva, lidi to prostě jen prolítnou to důležité pro ně a víc nečtou. A pokud psal jestli někdo nemá tyto věci, tak já je třeba nemám takže bych to asi taky přešla, protože bych měla pocit, že se mě to netýká. A tom je právě to zřídit si něco u neziskovek jak jsem psala výše tak jak se teď snaží paní Votavová a pak to dostat mezi lidi.

A pokud k tomu někdo něco má můžeme si své názory vysvětlovat jinde, ale ne v tomto vláknu. Děkuji za pochopení Helena
Poděkovali: Votavovi

Re:Fotogalerie Terezky 24. led 2017 05:52 #173273

• Votavovi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Život je krásný - přes všechny strasti :-)
  • Obdržená poděkování 69
www.protec-metal.cz/otocnesed.php
Zde je možnost získat autosedačku dle potřeb dotyčného. Sedačku dlé zákona pomůže uhradit úřad práce.
Terezka :-)

Re:Fotogalerie Terezky 24. led 2017 07:10 #173275

• barakus
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Sedacku sme jako darek Marketce zakoupili sami za ucasti kamaradu a jineho klubu bez vedomi Vildy

Poděkovali: Rebelant

Fotogalerie Terezky 24. led 2017 09:34 #173284

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Ano, tahle akce už proběhla, myslím že se podílelo docela dost clubáků. Ale to s tímto vláknem myslím opravdu nesouvisí...................
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Fotogalerie Terezky 24. led 2017 11:29 #173290

• Rebelant
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 113
Za nás. Myslíme si, že je potřeba rodiny s podobnými problémy podporovat (mj i my jsme vyjádřili kdysi podporu formou zakoupení samolepky). Né všichni mají možnost v úžasné pomoci kamarádů, přátel, rodinných příslušníků, sdružení lidí s podobnými problémy, státu a nemají jiné možnosti, než takto žádat. Nelze nikdy objektivně zjistit (pokud jej osobně neznáme), jak moc a kdo jakou konkrétní pomoc potřebuje. Pro odlehčení jen k Helče Myšandě - znáš nás osobně, viz plk v Jedovnici a balení Vašeho auta do strečky, plky na Pávově, nulté JMTS, velké srazy ve Strážnici i Mohelnici, fotogalerie ze srazů, ... To je ale pochopitelné, jsme jako rodina málo prostorově výrazní a zvláště moje maličkost :lol:.

Nechceme, aby si Votavovi mysleli, že jsme nějaká konkurence, která by je o něco chtěla připravit - to jak doufáme, je čistý nesmysl.

Sedačka do vozu byla něco jiného, máme dvě vozidla, dnes již upravená pro převoz Markétky - konkrétně téčko je upravené díky pomoci přátel, které známe i neznáme a za což jim patří náš neskonalý dík a druhé díky pomoci státu (pomoc přátel přišla v době, kdy i my jsme byly v dost zoufalé situaci - zainteresovaní ví). My děkujeme za každé pozitivum i ve formě úsměvu či plyšáků pro naší Markétku, která dokáže projevit vděk snad ještě více než my (žáby Kláry jsou neodmyslitelnou součástí našeho života) a vyžadovat polibky i od neznámých lidí dokáže vážně vehementně. Bohužel, jinak Markétka a naprostá většina osudem stíhaných dětí svůj vděk vyjádřit nedokáže.

Přikláněl bych se však k myšlence možnosti pomoci více (v množství) potřebným. U nás ve sdružení máme také jednu maminku s dvěma malými dětmi (jedno těžce handicapované), která loni tragicky přišla o manžela a tímto i živitele rodiny. V případě zájmu, můžu po dohodě s ní (ať nejednám za jejími zády) poskytnout bližší informace a pokud s tím bude TC souhlasit, i o případné finanční možnosti jí pomoci. My, v současné době, si neskonale vážíme zájmu o Markétku, ale pomoc zatím nepotřebujeme. Máme Vás VWšechny moc rádi, ale to Vám snad asi ani nemusíme připomínat :kiss: .
Ride to live, live to ride
neaktivní: VW T4 1,9 TD 2001, VW T5 1,9 TDI 2004, VW T3 DOKA 1,6 TD 1986, VW T4 dlouhé vysoké syncro - Vildafornia 2,5 1995
aktivní: VW T5 1,9 TDI "Jahůdka", T4 multivan syncro 2,4 D, T3 1,9 TD Džůsík
IMV 1000 r.v. 1964, V3S, ZIL, UAZ, LUAZ, JEEP GPW 1943, ...
Honda CBR 1000f, Jawy, ČZ, ...
a další :-o
Poděkovali: worxe, barakus, Wesni, Boner

Moderátoři: Myšák a Myšanda
Vygenerováno za 0.213 sekund

Login