Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Manuální spuštění regenerace DPF

Manuální spuštění regenerace DPF 22. říj 2020 10:16 #199621

• Honza H
  • Avatar uživatele Honza H Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj, máte někdo reálnou zkušenost s manuálním spuštěním regenerace DPF?
Mám cca 5 dnů v týdnu vcelku krátké nájezdy a nevím, jestli mi DPF vydrží až do "protáhnutí" o víkendu, takže tuto položku u nového vozu zvažuji. Ono to beztak chce min 25 min na projetí, ale že bych si mohl lépe řídit kdy to pustit. Zároveň ale nechci vyhodit 14 litrů za případnou blbost.
Chápu, že většina tady má asi delší nájezdy a na malé vzdálenosti používá jiný malý vůz. Ale kdyby někdo náhodou věděl jak to přesně funguje, či s tím má zkušenost.
Dík moc
Honza
T6.1 Transporter Long 4M TDI 110kW
T5 Shuttle Long 2,5 TDI 96 kW
T4 Caravelle Long 2,5 TDI 75 kW - odcizená

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Manuální spuštění regenerace DPF 22. říj 2020 19:48 #199627

Dobrý den
Rovněž přemýšlím nad funkcí "manuální spuštění DPF" u nového Multivanu,ale ono to nestojí 14 tis,ale 26 tisíc korun navíc,protože je to podmíněno instalací dalšího zařízení ve vozidle
.(Rozhraní pro připojení úpravců IS2),takže nakonec výsledná cena je jenom o něco nižší než nový originální DPF filtr od VW. (ten podle google stojí kolem 35000).
Nikdo neumí odpovědět na otázku,jestli toto zařízení prodlouží životnost filtru na 250-300 tis km(pak by se to vyplatilo) a nebo budou problémy s DPF už při nájezdu pod 100 000 km.
Ale tady na foru jsem četl,že snad lze spustit manuálně čištění DPF i přes OBD diagnostiku,která stojí pár stovek (dražší mercedes dignostiky to mají)

Manuální spuštění regenerace DPF 23. říj 2020 07:52 #199633

• Honza H
  • Avatar uživatele Honza H Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Já si tam dávám zimní paket plus, který je tedy drahý, ale pokud by si to skládal po položkách, tak vychází o dost hůř. V tom packetu už to IS2 je, takže u mě se jedná opravdu "jen" o těch 14. Ale pokud existuje nějaké levnější řešení "na čudlík", které si můžu řídit sám, tak je to určitě dobré vědět.
T6.1 Transporter Long 4M TDI 110kW
T5 Shuttle Long 2,5 TDI 96 kW
T4 Caravelle Long 2,5 TDI 75 kW - odcizená
Poděkovali: rasmussen

Manuální spuštění regenerace DPF 23. říj 2020 15:20 #199637

ano v tom zimním paketu pus to opravdu je.Já jsem tam dal ten obyčejný zimní paket, protože jsem stál především o vyhřívané čelní sklo...Je zajimavé,že pouze samostatné
vyhřívané čelní sklo je dvakrát tak drahé než ten paket ve kterém navíc dávají ještě vyhřívané trysky a monitor stavu kapaliny...Nerozumím tomu.

Každopádne díky za otevření tohoto tematu,zabývám se tím manuálním spouštěním DPF už nějakou dobu ale nikde jsem to nenašel.

Naposledy změněno: od rasmussen.

Manuální spuštění regenerace DPF 27. říj 2020 19:44 #199705

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
U T5 lze regeneraci sputit pres diagnostiku ale ne OBD, jak je na tom T6 nevim, kazdopadne to neni "na cudlik" je s tim dost klikani ve VCDS. Ja osobne bych do toho ale doporucoval nehrabat, DPF u T5 ma zivotnost cca tech 250tisic km. Opet u T6 nevim. Aby vam pak VW v zaruce nereklo ze DPF jste si znicili sami... ty auta jsou dneska navic tak komplikovany (treba SCR), ze DPF bude minoritni problem.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: rasmussen

Manuální spuštění regenerace DPF 01. lis 2020 17:20 #199775

Na Alza cz nabízejí tento produkt: iCarsoft VAWS V2.0 pro Audi / VW / Seat / Skoda - CZ software za "lidových" 4689 Kč.
V diskusi pod ním je,že tím lze spustit regeneraci DPF a když se dívám do návodu,který je poměrně stručný tak na stránce 6 se opravdu píše,že BY to mělo jít...
Uvedené zařízení je poněkud levnější, než ten "čudlík" z výroby ,ale pokud je auto v záruce asi bych ho nepoužíval...(na rozdíl od toho jejich tlačítka,které použít lze)
Jedná se čistě o můj amatérský pohled na tuto problematiku....

Naposledy změněno: od rasmussen.

Manuální spuštění regenerace DPF 23. led 2022 22:04 #205141

zbytočnost.
jazdim len mesto už 40 000 km a samé sa mi to púšta každých 160km pekná otrava a ten smrad okolo stojaceho auta na skapanie - slava enviromenatlistom :(

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.209 sekund

Login