Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Kouř z motorového prostoru

Kouř z motorového prostoru 09. čen 2025 10:00 #212227

• Majk
  • Avatar uživatele Majk Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Prolezl jsem starší témata, ale moc jsem se toho nedozvěděl a jsou už starší tak třeba se to už někomu podařilo vyřešit. Občas se mi stane, že po zastavení mi jde kouř z motorového prostoru a to fakt hodně. Jde to ze spodní části. Když vypnu motor tak to přestane, takže to nejspíš nebude nějakým kapajícím olejem (to by to čoudilo pořád). Měl jsem to u mýho mechanika, ale říkal, že se mu nepodařilo najít místo kde by mohl být únik splodin. Ten brutální kouř jde jen občas, ale poslední cca 2 měsíce cítím zplodiny v kabině a to pořád jak nastartuju a běží motor. Díky moc za nějaké rady nebo řešení co by to mohlo být.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Kouř z motorového prostoru 12. čen 2025 08:39 #212232

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
No hele ono toho moc neni kde by to "utikalo". Ze to mechanik nenajde je divny, ale obcas je do tech mist blbe videt. Ono proste vyfuk jde do svodu, do turba, EGR (malo) a DPF (pokud mas).
Takze typicky - svody tesneni hned podle bloku motoru, praskle svody, tesneni mezi svody a turbem, tahlo ovladani turbodmychadla (ale to je mala dira), tesneni EGR trubek (obvykle male uniky) a EGR chladic (pokud je ruply muze to hulit dost)... no a ruply DPF...dal uz by to asi nehulilo do motoru.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Kouř z motorového prostoru 12. čen 2025 12:48 #212233

• Majk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Díky za rady. Mně právě zaráží, že to tahle fakt hodně kouří jen někdy, kdyby bylo prasklý nějaký těsnění nebo nějaká jiná prasklina tak to bude při nastartovaným motoru kouřit pořád ne? Mechanik to hledal fakt důkladně i za pomoci zrcátka, všechno prohmatával, říkal, že se tam může fakt blbě, ale nic nikde neunikalo, žádný saze apod. Přitom když se to stane tak to je dým jak z uhelný elektrárny :-)

Kouř z motorového prostoru 12. čen 2025 12:51 #212234

• Majk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
A ještě dovětek. Když to kouří tak vypnu motor, chvilku počkám, znovu nastartuju a už to nekouří.

Kouř z motorového prostoru 12. čen 2025 12:54 #212235

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
Jako ze cernej? To ze se to deje nekdy muze byt dano vice faktory - kolem tahle tuuba to taky neutika porad, ale treba jen kdyz je v nejake poloze, EGR taky nepropousti porad, resp. by to delao spis kdyz je EGR zavreny a vyfuk nemuze do sani... regenerace DPF se tady deje jen nekdy.. a hlavne za jizdy ten unik strhava vzduch, ktery jde pres motor pod auto, takze to nevidis.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

Kouř z motorového prostoru 12. čen 2025 13:06 #212236

• Majk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Zatím díky, budu to sledovat a uvidím co bude dál. A řeknu ty informace o tebe i mechanikovi jestli ho to někam nevede.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.113 sekund

Login